Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2018. Augusztus 04. 14:48, szombat | Belföld
Forrás: police.hu

Vezetés közben csípte meg egy darázs az allergiás kamionost

Vezetés közben csípte meg egy darázs az allergiás kamionost

Allergiás rohamot kapott egy férfi, akit egy rovar csípett meg vezetés közben Jászkisér külterületén pénteken.

Az éppen arra járőröző, jászapáti rendőrök helyzetfelismerésének köszönhetően a sofőr azonnali, életmentő orvosi ellátásban részesült.

A Jászapáti Rendőrőrs két járőre figyelt fel pénteken délelőtt Jászkisér külterületén, egy út szélén parkoló kamionra és az előtte tántorgó férfira. Azonnal megálltak. A sofőr láthatóan nagyon rosszul volt, nehezen beszélt és vízzel locsolta magát. Elmondta, hogy vezetés közben valami – vélhetően darázs vagy méh – megcsípte, alig kap levegőt. Halász Dániel őrmester, valamint Lipécz Zoltán törzsőrmester azonnal a szolgálati kocsiba ültették és a legközelebbi háziorvosi rendelőbe vitték a nagykőrösi lakost. Az orvos elmondta, hogy a sofőr egy rovarcsípésre allergiás rohamot kapott és a rendőrök gyors helyzetfelismerése ez esetben életet mentett. Az 55 éves férfit – az elsődleges orvosi ellátást követően – kórházba szállították.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal