Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2011. November 13. 07:15, vasárnap | Belföld
Forrás: mno.hu/MTI

Van miért aggódnunk

Van miért aggódnunk

A tuberkulózis, a kanyaró, a HIV és a rezisztens baktériumok terjedése aggodalomra adhat okot Európában – állapították meg a régió járványügyi szervezetének (ECDC) éves jelentésében.

A legfőbb népegészségügyi fenyegetést Európa számára az antibiotikumokkal szemben ellenállóvá vált baktériumok, a szuperbaktériumok terjedése jelenti, valamint különböző fertőző betegségek.

Az ECDC csütörtökön közzétett 2011-es járványügyi jelentése a 2010-es és 2009-es adatokon alapul, melyeket a térség országainak hatóságai gyűjtöttek össze és továbbítottak a stockholmi székhelyű európai szervezetnek.

A kanyaró terjedésével kapcsolatos figyelmeztetés először 2009-ben bukkant fel, mostanra pedig már járványos méretűnek tekinthető a betegség terjedése, miután több mint 30 ezer esetet jelentettek eddig az idén. A tbc terjedése a jelentés szerint összefügg a multidrogrezisztens baktériumtörzsek szaporodásával is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során