Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2017. Április 13. 11:18, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Változik a vonatok közlekedési rendje húsvétkor

Változik a vonatok közlekedési rendje húsvétkor

A húsvéti hosszú hétvégén változik a vonatok közlekedési rendje, így április 13-án (nagycsütörtökön) a pénteki, 14-én (nagypénteken) a szombati, 15-én és 16-án az ünnepnapi, 17-én (húsvéthétfőn) a vasárnapi, jövő hét kedden, 18-án pedig a szokásos munkanapi menetrend szerint járnak a vonatok.

A Mávinform az MTI-hez eljuttatott tájékoztatásában kiemelte: a várhatóan megnövekvő utasforgalom miatt a MÁV-Start az összes rendelkezésére álló, üzemképes járművét felhasználja, a helyfoglalások alakulása alapján, a lehetőségekhez képest az InterCity vonatokhoz pluszkocsikat kapcsolnak.

A vasúttársaság azt javasolja, hogy a pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében az utazók a menetjegyeket és helyjegyeket elővételben váltsák meg, használják a jegyértékesítő automatákat, vegyék igénybe az internetes jegyvásárlás és az otthoni menetjegynyomtatás lehetőségét is.

Jelezték, hogy tavaly húsvétkor csaknem 540 ezren váltottak jegyet, ami egy szokásos hétvégéhez képest 13 százalékkal több utazást jelent, és az iskolai tavasz szünet kezdetén is csúcsforgalom várható a pályaudvarokon. Ugyanez igaz lesz a tavaszi szünet utolsó napján, kedden: akkor is sok utasra számít a vasúttársaság. Ezen a napon a helybiztosítással közlekedő vonatok átlagos kihasználtsága még a húsvéthétfőinél is magasabb lehet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 15:45, hétfő | Belföld

Többnemzeti hadgyakorlatot tartanak Pápán

A gyorsaságot és a bevethetőséget demonstrálja a Pápa Bázisrepülőtéren tartott Swift Response 2024 többnemzeti hadgyakorlat

2024. Május 13. 15:43, hétfő | Belföld

Pénzbüntetésre ítélték Czeglédy Csabát az ördög ügyvédje-perben

Hatszázezer forintos pénzbüntetéssel sújtotta Czeglédy Csaba ügyvédet, szombathelyi önkormányzati képviselőt az úgynevezett ördög ügyvédje-perben.

2024. Május 13. 15:40, hétfő | Belföld

Gyopáros Alpár: pályázni lehet falusi utcák, járdák, hidak, kerékpárutak felújítására

Önkormányzati tulajdonban lévő utcák, járdák, hidak és kerékpárutak felújítására pályázhatnak az ötezer lakosúnál kisebb települések a Magyar falu programban

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Belföld

Naposan indul a hét, majd megnő a záporok, zivatarok esélye

Napos idő várható gomolyfelhőkkel a hét első felében, 19-25 Celsius-fokos csúcshőmérsékletekkel, majd megnő a záporok, zivatarok esélye - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.