Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2012. Február 21. 14:01, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress

Őssejtből készítenének hamburgert

Őssejtből készítenének hamburgert

Holland kutatók egy kanadai konferencián mutatták be új módszerüket, aminek köszönhetően őszre elkészülhet az a hamburger, amelyben a húst őssejtekből kitenyésztett izomszövet alkotja - tájékoztat a Fox News.

A tudósok célja, hogy képesek legyenek laboratóriumban előállítani a hús izomszövetét. Ez a technológia gyakorlatilag felválthatná a hagyományos állattenyésztési ágazatot és a húsipart.

Az első burger alapanyaga még kísérleti stádiumban van, a tudósok őszre szeretnék elkészíteni az első húspogácsát, hogy hamburgert készíthessenek belőle. A projekt alapjaiban változtatná meg az élelmiszeripart.

Az is igaz, ellentmondás van a genetikailag előállított élelmiszerek tekintetében, hiszen bárhogyan is nézzük, az nem természetes. Ugyanakkor a konferencián többen egyetértettek azzal, hogy az efféle hús létrehozása csökkentené az élelmiszeripar egészségügyi és környezeti terhelését.

Az egyetem a projektre 250 ezer eurós támogatást nyert el egy névtelen adományozótól, aki elkötelezett a világ élelmezése és az életet megváltoztató technológiák iránt.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 08:16, kedd | Belföld

Újabb két Airbus H225M helikopterrel bővült a Magyar Honvédség flottája

Két újabb H225M típusú helikopter érkezett a Magyar Honvédséghez az Airbus Helicopters franciaországi gyártóközpontjából

2024. Május 14. 08:13, kedd | Belföld

Köznevelési főosztályvezető: 579 ezer notebookot kapnak a diákok és pedagógusok jövő decemberig

Jövő decemberig összesen 524 ezer személyes használatú, oktatási célt szolgáló notebook kerül a diákokhoz és 55 ezer a pedagógusokhoz - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési stratégiai főosztályvezetője Kecskeméten hétfőn

2024. Május 13. 15:45, hétfő | Belföld

Többnemzeti hadgyakorlatot tartanak Pápán

A gyorsaságot és a bevethetőséget demonstrálja a Pápa Bázisrepülőtéren tartott Swift Response 2024 többnemzeti hadgyakorlat

2024. Május 13. 15:43, hétfő | Belföld

Pénzbüntetésre ítélték Czeglédy Csabát az ördög ügyvédje-perben

Hatszázezer forintos pénzbüntetéssel sújtotta Czeglédy Csaba ügyvédet, szombathelyi önkormányzati képviselőt az úgynevezett ördög ügyvédje-perben.