Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2014. Július 27. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Országszerte bárhol lehet felhőszakadás ma

Országszerte bárhol lehet felhőszakadás ma

Négy megyére másod-, az ország többi területére elsőfokú figyelmeztetést adott ki vasárnapra a felhőszakadás veszélye miatt a meteorológiai szolgálat, hat megyében heves zivatarokra is figyelmeztetnek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombaton honlapján azt írta: "igazi" nyár - csapadékmentes, magas hőmérsékletű, napsütéses időjárás - az Ibériai-félszigeten és a Kelet-európai-síkság egy részén lesz csak. A Kárpát-medence fölé a következő napokban nagy nedvességtartalmú levegő érkezik.

Magyarországon vasárnap napközben egyre többfelé zivatarokra lehet számítani. Felhőszakadás bárhol előfordulhat, a szombati számítások szerint a legtöbb csapadék a Dél-Dunántúlon és az Északi-középhegység délkeleti lejtőin hullhat - tették hozzá.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint a felhőszakadás miatt Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Somogy megyére narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetés adtak ki. Ezeken a területeken rövid idő alatt akár 50 milliméternél is több eső hullhat. Az ország többi területére szintén a felhőszakadás miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Emellett elsősorban az Alföldön van esély egy-egy hevesebb zivatar kialakulására is, amely nagyobb méretű jéggel és 70-80 kilométer/órát meghaladó széllökésekkel járhat. Emiatt Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére elsőfokú figyelmeztetés érvényes.

Az előrejelzés szerint vasárnap a legalacsonyabb hőmérséklet 15 és 20 Celsius-fok között alakul. A legmagasabb hőmérséklet 25-32 fok között valószínű, délnyugaton lesz hűvösebb.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során