Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2021. Május 01. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Országos tisztifőorvos: ne válogassanak emberek a vakcinák között!

Országos tisztifőorvos: ne válogassanak emberek a vakcinák között!

Minden oltóanyag hatásos és biztonságos, amelyet a magyar lakosság rendelkezésére bocsátanak - mondta az országos tisztifőorvos az operatív törzs online sajtótájékoztatóján pénteken,

bejelentve azt is, hogy módosítják az AstraZeneca vakcinájának beadási módját.

Müller Cecília hozzátette: a módosítás szerint a második adagot az első oltást követő 4-12. héten adják be, mert sok oltásra váró jelezte, szeretné, ha az eddigi 12 hétnél előbb megkaphatná a második AstraZeneca-oltást.

Elmondta, hogy jelenleg időpontfoglalással a Sinopharm, az AstraZeneca és a Pfizer vakcinájára lehet jelentkezni. Közölte azt is, hogy megvizsgálták és megfelelőnek találták az eddig beérkezett 52 800 Janssen-vakcinát, amelyeket az oltóbuszokon használnak fel.

A tisztifőorvos arra kérte az oltásra várókat, ne válogassanak a vakcinák között, mert aki válogat, megfertőződhet, és nem tudhatja, milyen kimenetele lesz a betegségnek.

Az idősotthonok vezetőitől azt kérte, csütörtökön kihirdetett határozata szerint tegyék már a hétvégén lehetővé az intézmények látogatását, illetve azt, hogy az otthonok lakói elhagyhassák az intézményt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk