Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. December 14. 14:47, csütörtök | Külföld
Forrás: MTI

Orbánt és Fico-t dicsérte Putyin

Orbánt és Fico-t dicsérte Putyin

Robert Fico szlovák és Orbán Viktor magyar miniszterelnök nem orosz-, hanem nemzetbarát politikus, a többi kollégájuk az Európai Unióban az amerikai "nagy testvértől" függ - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtöki évértékelő sajtóértekezletén.

Putyin ezt egy olyan kérdésre válaszolva mondta, amely az Oroszország és a Nyugat közötti viszony helyreállításának esélyére vonatkozott. Úgy vélekedett, hogy az uniós országok jelentős mértékben elvesztették szuverenitásukat, és csaknem az összes európai politikus "a hős de Gaulle-ként lép fel, de gyakorlatilag a kollaboráns Pétainként viselkedik".

Robert Ficóról és Orbán Viktorról azt mondta, ők nem oroszbarát politikusok, ők nemzetbarátok, a saját nemzetük érdekeit védelmezik. "De ilyen politikus nincs több, egyszerűen nincs, nem is tudom, hogy ez mivel áll összefüggésben, ez a nagy testvértől - az (Egyesült) Államoktól - való nagy függéssel áll kapcsolatban" - mondta Putyin, aki kifejezte készségét a kapcsolatok helyreállítására Washingtonnal.

Címkék: Fico, orbán, putyin

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).