Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2015. Április 11. 05:00, szombat | Külföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Nagy bejelentésre készül Hillary Clinton

Nagy bejelentésre készül Hillary Clinton

Egy nap és hivatalosan is bejelenti indulását a 2016-os amerikai elnökválasztáson Hillary Clinton – írta a volt külügyminiszter stábjának egyik tagjára hivatkozva a Guardian. Hillary szóvivője, Nick Merrill nem kommentálta a Guardian értesüléseit, de a lapnak egy másik forrás is megerősítette az információt.

A brit lap információi szerint Clinton helyi idő szerint vasárnap délben, a Twitteren teszi az első bejelentést, majd videó-és email közleményt is kiad. Mindezt pedig nem akárhol, hanem úton New Yorkból Iowa államba, ahol kampánykörútját kezdi.

Első demokrata induló

Ha valóban így lesz, akkor Clinton lesz az első demokrata politikus, aki bejelenti, hogy indul az elnökjelöltségért. Közvélemény-kutatások szerint Bill Clinton volt elnök felesége jelenleg a legesélyesebb induló saját pártjában. Igaz, 2008-ban egyszer már indult a demokrata elnökjelöltségért, de akkor csak harmadik helyen végzett Barack Obama és John Edward szenátorok mögött.

A kampányközpont már áll

Hillary a múlt héten bérelt ki egy épületet New York Brooklyn városrészében, amelyet kampányközpontnak fog használni. A szövetségi szabályozás szerint a jelölteknek a kampánykezdés után mindössze tizenöt napjuk van arra, hogy hivatalosan is bejelentsék indulásukat az elnökválasztáson. A törvény értelmében az irodabérlés is kampánytevékenységnek számít, így fontos kérdés, hogy ki írta alá a bérleti szerződést és pontosan mikor.

A beszámolók szerint a Brooklyn Heights nevű negyedben fekvő irodaház két emeletét is kibérelték a kampánystáb számára. A Clinton utca közvetlen közelében található épületben található Loretta Lynch amerikai igazságügy-miniszter irodája is.

Hillary Clinton ezúttal kifejezetten New Yorkban szerette volna felállítani a kampányközpontját. A politikus a 2008-as elnökválasztásra készülve Washington mellett rendezkedett be.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).