Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Augusztus 27. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: orientpress

Mit kell tudni a vaszektómiáról?

Mit kell tudni a vaszektómiáról?

Minden pár életében eljön az a pillanat, amikor már nem szeretnének több gyereket és hosszú távú, állandó fogamzásgátlást keresnek. Évtizedeken keresztül a nő viselte ennek terheit akár hormonális tabletták, akár fájdalmas invazív eljárások formájában. Ma a fejlett világban és a feministák mozgalmának köszönhetően a vaszektómia egyre keresettebb lett. Hogy mit kell erről tudnia? Kiderül cikkünkből.

A vaszektómia nem jár invazív beavatkozással, visszafordítható, nem drága és egyszerű. Tulajdonképpen egy állandó fogamzásgátlási forma, amely a férfi ejakuláció során megakadályozza a spermák kijutását. A vaszektómiának két formája van: az egyik metszéssel jár, a másik egy non-invazív módszer. A metszés során a szakemberek először megtisztítják a herezacskókat, majd elérzéstelenítik. A procedura 20-30 percet vesz igénybe. A non-invazív módszer lényege tulajdonképpen ugyanaz, csak ott nem végeznek bemetszést.

Ez utóbbi módszer csökkenti a vérzés, s a zúzódások és egyéb szövődmények kockázatát. Bár a beavatkozás rövid, a felépülés időt vesz igénybe, ne végezzen legalább egy hétig, de inkább tovább fizikai munkát és kerülje a szexuális együttléteket.

Fontos, hogy még ezután is teherbe eshet párja, amennyiben spermaszáma nem éri el a nullát. Ennek követésére van egy utánkövető eszköz, amit a beavatkozást követő két hónapig ajánlott használni. Amikor eléri a nullát a spermák száma, nem szükséges egyéb védekező eszköz - írja a Fox News.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk