Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2019. Január 09. 00:51, szerda | PR

Mit csinálj az ünnepi csoki özönnel?

Mit csinálj az ünnepi csoki özönnel?

Úgy érzed egész évben nem volt annyi csoki otthon, mint decemberben? Karácsony, adventi naptár, szaloncukor, céges ajándék… mindenhol csokihegyek a lakásban és már azt sem tudod hova tedd a sok-sok finomságot.

Oly sok gyűlik össze, hogy a szavatossági idő lejárta előtt mindet elfogyasztani szinte lehetetlen. Ne hagyd, hogy maga alá gyűrjön a töménytelen csoki, mutatunk pár ötletet hogyan hasznosítsd őket.

1. Adj partyt

Az év utolsó hónapja amúgy is az ünnepekről és a vendégvárásról szól. Használd ki az alkalmat, szervezz egy baráti összejövetelt és lepd meg őket egy isteni, olvasztott csokoládés csoki fondüvel vagy egy látványos csokiszökőkúttal. Nincs kőbe vésett fondü recept, de tejre, tejszínre és egy kis vajra szükséged lesz a csokoládé mellett. Nyugodtan felhasználhatod a megmaradt tejcsokoládét is, a gyerekeknek annál jobban fog ízleni. Gusztább, ha van fondü készleted, de egyszerű otthoni tálakkal, evőeszközökkel is könnyedén megoldható a tálalás. A mártogatni való általában valamilyen gyümölcs, de kedvenc süteményetek is biztosan még finomabb csoki köntösben.

2. Vigyél csokis sütit barátaidnak

Ha vendégségbe mész, lepd meg barátaidat csokoládés édességgel. Ha csokis brownie mellett döntesz, inkább a jó minőségű étcsokoládét használd fel, úgy az igazi. Ha inkább újdonságra vágysz, vedd elő kedvenc csokis muffin receptedet és turbózd fel banánnal.



A muffin igazi ász, mert mindenki szereti és bármilyen alkalomra tökéletes desszert. A csokis banános muffin jól jöhet abban az esetben is, ha túlérett banánok sorakoznak a konyhádban. Nagy előnye, hogy hosszú ideig nem szárad ki.

3. Készíts egy mennyei forró csokit

Kuckózz be a kanapéra a kedvenc könyveddel és egy forró csokival a kezedben. A recept nagyon egyszerű és pillanatok alatt elkészíthető.
Tejszínt és tejet öntsd össze egy lábosban és kezdd el melegíteni. Az összetördelt csokoládét vízfürdő felett, egy nagyobb edényben olvaszd fel, majd a megolvadt csokit öntsd hozzá a meleg tejszínes tejhez. Addig kevergesd, míg lágy, krémes állagú lesz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről