Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Április 26. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Mérnöki pályára küldené gyermekét a magyar szülők többsége

Mérnöki pályára küldené gyermekét a magyar szülők többsége

Minden ötödik magyar szülő a mérnöki pályát választaná gyermeke számára. A HP Ink Advantage régiós felmérése szerint a magyarok a tradicionális szakmák mellett kreatív pályán és vállalkozóként is szívesen látnák utódaikat. A HP Ink Advantage kutatás keretében 11 országból több mint 1600 szülőt kérdeztek arról, milyen foglalkozásokat választanának a legszívesebben gyermeküknek.

A közép-kelet-európai összesítésben az orvosi pálya a legvonzóbb a szülők számára, amit szorosan a jogász szakma követ. A közép- és kelet-európai listán harmadik helyre került a kreatív pálya, míg negyedik lett a saját vállalkozás.

A régiós átlagtól eltérően a mérnöki pálya a legnépszerűbb a magyar szülők körében, míg az orvoslás csupán az ötödik helyre került a hazai listán. A második legkedveltebb foglalkozás idehaza is a jogász, amit népszerűségben minimálisan lemaradva a kreatív szakma és a saját vállalkozás követ. Az orvosok után a hatodik legnépszerűbb pálya a sportolóké, míg a hetedik és a nyolcadik helyen 5 százalékkal a fogorvos és az építész áll. A legkedveltebb hivatások tízes listáját a rendőr és a tudós zárja.Karrierválasztástól függetlenül a tanulás egyik jellegzetes módja továbbra is a nyomtatott oktatási anyagokból és jegyzetekből való ismeretszerzés.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk