Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2021. Október 17. 13:07, vasárnap | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Már több mint 50 ezer család igényelt otthonfelújítási támogatást

Már több mint 50 ezer család igényelt otthonfelújítási támogatást

Több mint 50 ezer család igényelt már otthonfelújítási támogatást összesen mintegy 65 milliárd forint értékben - mondta a közösségi oldalán szombaton közzétett videójában Novák Katalin.

A családokért felelős tárca nélküli miniszter hangsúlyozta, hogy a támogatás nyertesei jobb körülmények között nevelhetik a gyermekeiket.

Hozzátette, hogy bővült a jogosultak köre, 5 ezer forint alatti köztartozással is lehet pályázni. Ha tehát korábban emiatt nem sikerült, a változás miatt érdemes újra jelentkezni - fogalmazott.

Novák Katalin kiemelte, hogy a családok otthonfelújítási támogatását hamarosan születő gyermekkel is lehet igényelni. Az akár 3 millió forint nem visszafizetendő támogatás mellett kedvező kamatra 6 millió forint otthonfelújítási kölcsön is igényelhető.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 10:02, kedd | Belföld

Éjfélkor jár le az szja jóváhagyásának határideje

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Május 21. 06:00, kedd | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - Őrizetbe vették a szállodahajó kapitányát

Segítségnyújtás elmulasztása miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették a szállodahajó kapitányát hétfőn - közölte a rendőrség a police.hu-n.

2024. Május 21. 06:00, kedd | Belföld

Nagy István: már 184 millió új fát ültettünk erdeinkben

Tartósan sikerült megfordítani a negatív erdőtelepítési trendet az országfásítási program 2019-es meghirdetésével: az elmúlt öt évben 184 millió új fát ültettünk el