Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2018. Január 04. 05:00, csütörtök | Külföld
Forrás: Járai Judit, az MTI tudósítója jelenti:

Már tizenegy halálos áldozata van az Egyesült Államokat sújtó sarkvidéki hidegnek

Már tizenegy halálos áldozata van az Egyesült Államokat sújtó sarkvidéki hidegnek

Tizenegyre emelkedett szerdáig az Egyesült Államokat napok óta sújtó sarkvidéki hideghullám halálos áldozatainak a száma.

Wisconsin, Észak-Dakota, Missouri és Texas szövetségi tagállamokban szedett halálos áldozatokat a hideg, elsősorban a hajléktalanok körében, annak ellenére is, hogy szinte valamennyi szövetségi államban melegedő szállásokat nyitottak.

Az amerikai sajtóban "hidegbombának" és "bombaciklonnak" nevezték el azt a száz esztendeje nem tapasztalt hideghullámot, amely főként az ország középnyugati részét és a keleti partvidéket sújtja. Szerda reggel óta már az eddig meleg, déli Florida állam egyes vidékein is szállingózik a hó.

A meteorológusok a jelentős mértékben csökkenő légnyomásnak tulajdonítják a hurrikán erősségű szelet, amely helyenként 100-120 kilométeres erősséggel tombol. Az előrejelzések szerint a keleti partvidéken az elkövetkező 24 órában újabb 40-51 centiméteres hó várható.

Az Egyesült Államok délkeleti államaiban ónos eső vagy hó esik. A déli Florida fővárosában, Tallahassee-ben - ahol 1989 óta nem havazott - 10-15 centiméteres hóra számítanak, az állam tengerparti vidékein zárva maradtak az iskolák és az állami hivatalok. Georgia állam kormányzója, Nathan Deal a tengerparti 28 megyére rendkívüli állapotot hirdetett, mivel erőteljes vihart jeleztek a meteorológusok.

Havazik Észak- és Dél-Karolinában is, ahol az utakra ráfagyott a hóréteg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.