Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2021. Január 23. 12:03, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: p

Kriptovalutával fizető, a darkneten üzletelő dílert lepleztek le Győrben

Kriptovalutával fizető, a darkneten üzletelő dílert lepleztek le Győrben

Darknetes piactérről, azaz az internet láthatatlannak gondolt felületéről árut rendelő drogkereskedőt lepleztek le Győrben a rendőrök.

A fiatal férfi Németországból szerezte így be a kábítószert, amelynek ellenértékét a bitcoin nevű kriptovalutával - digitális fizetőeszközzel - egyenlítette ki.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) győri osztálya különösen jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt folytat nyomozást F. Alex győri lakos és társa ellen - közölte az NNI szombat reggel a police.hu oldalon. A gyanúsított az internet arctalanságában bízva rendelte a drogot, amiért bitcoinnal fizetett, de így is megtalálták - írták.

A nyomozók január 15-én léptek kapcsolatba külföldi partnerszervekkel, mert gyanú merült fel, hogy a 25 éves férfi a darknet anonimitását kihasználva többször vásárolt Németországból szintetikus kábítószert, és akkor is még több szállítmány érkezését várta. Hazai és külföldi futárszolgálatokkal együttműködve azonosították a megrendelőket, majd az NNI munkatársai január 19-én este, a csomagfelvétel után Győrben elfogták a férfit és társát.

A rendőrök megállapították, hogy F. Alex tavaly november óta legalább 18 alkalommal kísérelt meg - több kilogrammnyi, különböző tisztaságú és típusú - kábítószert rendelni darknetes piactérről. A rendelések fele sikeres volt: a férfi több mint egykilónyi nagy tisztaságú kábítószert (metamfetamint, kokaint, speedet) rendelt, amelynek az ellenértékét bitcoinban fizette meg, több ezer euró értékben. A rendőrök hetvendekányi, a feketepiacon több millió forintot érő metamfetamint foglaltak le.

A bíróság pénteken elrendelte F. Alex letartóztatását. Társa szabadlábon védekezhet - olvasható a közleményben.

Az őrizetbe vétel után azonosítottak egy újabb kábítószergyanús csomagot is, amelyet azonban a 25 éves gyanúsított már nem tudott átvenni - tették hozzá.

Címkék: díler, darknet, drog, elfogás, győr

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 15:45, hétfő | Belföld

Többnemzeti hadgyakorlatot tartanak Pápán

A gyorsaságot és a bevethetőséget demonstrálja a Pápa Bázisrepülőtéren tartott Swift Response 2024 többnemzeti hadgyakorlat

2024. Május 13. 15:43, hétfő | Belföld

Pénzbüntetésre ítélték Czeglédy Csabát az ördög ügyvédje-perben

Hatszázezer forintos pénzbüntetéssel sújtotta Czeglédy Csaba ügyvédet, szombathelyi önkormányzati képviselőt az úgynevezett ördög ügyvédje-perben.

2024. Május 13. 15:40, hétfő | Belföld

Gyopáros Alpár: pályázni lehet falusi utcák, járdák, hidak, kerékpárutak felújítására

Önkormányzati tulajdonban lévő utcák, járdák, hidak és kerékpárutak felújítására pályázhatnak az ötezer lakosúnál kisebb települések a Magyar falu programban

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Belföld

Naposan indul a hét, majd megnő a záporok, zivatarok esélye

Napos idő várható gomolyfelhőkkel a hét első felében, 19-25 Celsius-fokos csúcshőmérsékletekkel, majd megnő a záporok, zivatarok esélye - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.