Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2016. Szeptember 20. 07:46, kedd | Belföld
Forrás: mti - fotó: police.hu

Kisrepülő-baleset - Elszállították a roncsokat, a rendőrség szemtanúkat keres

Kisrepülő-baleset - Elszállították a roncsokat, a rendőrség szemtanúkat keres

Zárt trélerre pakolták, majd hétfő délután további vizsgálatra egy hangárba vitték a vasárnap reggel Gödöllő térségében szerencsétlenül járt két kisrepülő roncsait.

A balesetben négyen haltak meg. A rendőrség szemtanúk jelentkezését várja - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) szóvivője az MTI-vel.
Beluzsárné Belicza Andrea tájékoztatása szerint a rendőrség befejezte a helyszínelést a gödöllői arborétumban, de a létesítmény egy ideig, a helyreállítási munkák végéig még zárva marad.

Vasárnap reggel két kisrepülőgép ütközött össze és zuhant le Gödöllő és Isaszeg között: egy Cessna 182-es, amely ejtőernyősök szállítása után tért vissza éppen a gödöllői reptérre, és egy sétarepülésre induló Piper-28-as. A nyomozás eddigi adatai szerint a Cessnában csak a pilóta, egy 41 éves veresegyházi férfi tartózkodott, míg a Piperben hárman ültek: ezt a kisrepülőt egy 35 éves budapesti férfi vezette, utasa egy 42 éves budapesti nő és egy 8 éves budapesti kisfiú volt. A baleset következtében mind a négyen életüket vesztették - tájékoztatott a szóvivő.

Hozzátette: a rendőrség lefolytatta a helyszíni - és a halottszemlét, ezután kerülhetett sor a roncsok elszállítására és további szakértői vizsgálatra. Hogy pontosan hová viszik a roncsokat, arról a szóvivő nem akart nyilatkozni, mert mint mondta, a vizsgálatot folytató kirendelt szakértők háborítatlanul szeretnének dolgozni.

A rendőrség meghallgatja a légi baleset idején a közelben tartózkodó tanúkat, illetve várják azoknak a jelentkezését, akik a tragédiáról érdemleges információkkal rendelkeznek, esetleg fénykép- vagy videófelvételt készítettek a történtekről. Jelentkezni személyesen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályán (1133. Budapest, Pozsonyi út 56.) lehet, a telefonhívásokat a PMRFK tevékenység-irányítási központjának 06-1-236-28-83-as telefonszámán, illetve a "Telefontanú" zöld számán (06-80-555-111 ) és a 107-es, 112-es központi segélyhívókon fogadják.

A szóvivő kitért arra is, hogy a baleset okáról csak a várhatóan hónapokig tartó vizsgálatok befejezése után lehet nyilatkozni. A légi baleset körülményeit több szerv is vizsgálja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során