Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Augusztus 07. 14:29, péntek | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

Kicsi a bors, de erős!

Kicsi a bors, de erős!

Gokart BW Cup, Rhein-Main Cup
Daniel Gregor – Tony Kart

Németország déli és nyugati pályáit öleli fel a BW Cup és a Rhein-Main Cup 2 bajnoksága, ahol egy fiatal magyar tehetséges lurkó is szeli a köröket nem kis eredményekkel.

Igaz, a neve nem ezt tükrözi, de anyai ágon magyar vér csörgedezik a 9 esztendős Daniel Gregor ereiben. Bár a német ellenfelei az egész éves tesztelési lehetőségük miatt előnyben vannak Danival szemben, az ifjú titán mégis egyre szebb dobogós és vezető pozíciókat könyvelhet el az idei esztendőben is.

Március végén két 1. hellyel kezdett a pole pozíciós rajtja után, majd Hahnban, 2 héttel később a 3. helyről rajtolt. Sajnos 2 kicsúszás miatt csak 8. és 4. helyre iratkozott fel a ranglistára, majd a közepén szépített Wackelsdorf in Bayernben egy 3. és egy 1. helyezéssel. Június 3.-ik hétvégéjén pedig Urloffenben folytatta a küzdelmeket, ahol a 2. és a 3. befutó újabb értékes pontokat hozott a pilótának. Július közepén és augusztus utolsó napjaiban még két versenyhétvége vár Danielre, aki egyelőre vezeti a ranglistát az összetettben a "Bambini" kategóriában (8–12 év) a hétfordulós, fordulónként két futamos bajnokságban.

Jövőre remélhetőleg az ADAC Cupban láthatjuk viszont továbbra is a Team Zinner csapat színeiben. Mint minden versenypalántának, neki is a benzingőzből állnak a mindennapjai, és lelkesen vázolta fel céljait, miszerint szeretné majd a Junior-kategóriában folytatni 16 éves koráig, majd utána, ha „n a g y l e s z”, akkor az az álma, hogy a Formula vagy a GT irányába folytathassa pályafutását.

Címkék: gokart, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.