Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Szeptember 12. 13:29, szombat | Belföld
Forrás: mti

Kiberbiztonsági versenyt rendez egyetemistáknak az NKE

Kiberbiztonsági versenyt rendez egyetemistáknak az NKE

Kiberbiztonsági innovációs versenyt rendez októberben egyetemistáknak a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE).

A versenyt október 2-4-én, a járványveszély miatt online formában tartják, arra szeptember 11-től minden magyar felsőoktatási hallgató jelentkezhet, akár egyénileg, akár csoportosan - közölte az intézmény az MTI-vel.

Az NKE kiemelte: a digitális világ gyors fejlődésével alapvető társadalmi és gazdasági igény, hogy a kibertér is biztonságossá váljon. A magyar és a nemzetközi sajtóban minden nap megjelenő téma a személyes adatok védelme a digitális térben, államok által indított kibertámadások létfontosságú rendszerek ellen, tömeges online csalások, a választások biztonságának szavatolása a közösségi hálózatokon terjedő megtévesztő kampányok közepette - sorolták.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Semmelweis Egyetem, valamint az OXO Cybersecurity Lab kiberbiztonsági startup inkubátor szakmai támogatásával ötletversenyt hirdetnek egyetemi hallgatóknak, akik a versenyen elmélyedhetnek napjaink kiberproblémáiban és hozzájárulhatnak a megoldások kidolgozásához.

A feladatok között lesz olyan, amely az egészségügyre fókuszál, az autonóm közlekedést mutatja be, rendészeti és katonai kérdéseket feszeget, vagy éppen a mesterséges intelligencia és a nagy adatok biztonságára vonatkozik. A szervezők ezért nemcsak a műszaki, hanem például a gazdasági, a társadalomtudományi és az orvostudományi területről is várják a kiberbiztonság iránt érdeklődő jelentkezőket.

Az NKE azt írta: az ötletek, javaslatok nem vesznek kárba; az erre nyitott résztvevőket segítik az ötlet megvalósításában először az egyetemi inkubátorprogramok és kutatások során, majd igyekeznek azokat a lehető leghamarabb valós piaci körülmények között megmérettetni. A már kész ötlettel rendelkező csapatok pedig jelentkezhetnek az OXO Cybersecurity Lab Kft. októberében induló piaci inkubációs programjába.

A versenyre szeptember 11-től lehet jelentkezni a Nemzeti Közszolgálati Egyetem https://ludevent.uni-nke.hu/e/HACKATHON2020 weboldalán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.