Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2021. Október 13. 17:33, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Kékestetőn havazik; a jövő héten akár 20 fok is lehet

Kékestetőn havazik; a jövő héten akár 20 fok is lehet

Kékestetőn havazni kezdett szerdán. A délutáni élő kameraképen az látszott, hogy egy kevés hó meg is maradt. Az Országos Meteorológiai Szolgálat ugyanakkor azt is közölte, jövő héten ismét melegszik az idő.

A MetKép élő webkamerán is közvetítette a havazást. Azt írták: megérkezett a hidegfront, melynek köszönhetően egyre hidegebb levegő áramlik be az országba. Kékestetőn 2 fok alá hűlt a levegő és havazni kezdett, de még esőcseppek is keverednek néha a hópelyhek közé, így havas eső is megfigyelhető.

A portál szerint várhatóan hamarosan intenzívebb hóesésre lehet számítani. A következő órákban a Bükkben és a Mátrában átmenetileg mérhető hó is hullhat - írták.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat is azt írta a Facebook-oldalán, hogy a szerdára érkezett hidegfront mögött záporok, hódarazáporok alakultak ki, a keleti határszélen megdörrent az ég. További záporok is várhatók. A hegycsúcsokon hópelyhek is keverednek az esővel - jegyezték meg.

Egy másik bejegyzésükben közzétették a következő napok előrejelzését is. Úgy fogalmaztak: "az idős hölgyek nyaralhatnak egy jót a jövő héten, ugyanis a forgatókönyvek a lassú melegedés fele tendálnak". A meleg a jövő hét közepén, végén tetőzhet 20 fok környékén - írták.

Ábrájuk szerint a következő napokban a minimumok még 3, a maximumok 12 fok körül alakulnak. Jövő hét csütörtök környékén viszont a minimumok alakulhatnak 10, a maximumok 20 fok környékén.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.