Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Szeptember 24. 14:08, hétfő | Kék hírek
Forrás: MTI

Jogerősen is pénzbüntetésre ítélték a diákot bántalmazó kaposvári iskolaigazgatót

Jogerősen is pénzbüntetésre ítélték a diákot bántalmazó kaposvári iskolaigazgatót

Garázdaság és könnyű testi sértés vétsége miatt bűnösnek mondta ki és jogerősen 240 ezer forint pénzbüntetésre ítélte a Kaposvári Törvényszék hétfőn a kaposvári Berzsenyi Dániel Általános Iskola 56 éves igazgatóját, aki tavaly májusban megpofozott egy nyolcadik osztályos diáklányt az iskola folyosóján, mert visszabeszélt neki.

A másodfokon eljáró bíróság ítéletével helybenhagyta az elsőfokú határozatot, amely ellen a védelem nyújtott be fellebbezést.
A vád szerint az igazgató azért pofozta meg a diáklányt, mert visszabeszélt neki, amikor a pedagógus meglátott egy eldobott almacsutkát, és a tanulóktól egyre indulatosabban kérdezte, hogy ki dobta el, egyúttal felszólította őket, vegyék fel.
Az ügy sértettje - mondván, ha senki nem szedi össze, akkor majd ő megteszi - felvette az almacsutkát, közben az igazgató kérdésére felelve azt mondta: "maga is itt volt, és maga sem látta". Az igazgató ekkor a hajánál fogva visszarántotta a tanulót, és felpofozta. Látva, hogy a lánynak az ütésekről vérzik az orra és a szája, az igazgató közölte: megérdemelte, amit kapott, legközelebb nem fog visszabeszélni.
A diáknak a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek.
A lány társai korábbi meghallgatásukkor az igazgató ellen vallottak, mellette tanúskodott az iskola egyik tanára, ő azonban csak később ért a helyszínre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Kék hírek

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön