Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. November 11. 14:45, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Időjárás-jelentés

Időjárás-jelentés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Az időjárási helyzet Európában
------------------------------

Izland, a Skandináv-félsziget északi része fölött, valamint a mediterrán térségben ciklonok örvénylenek. Hatásukra a felsorolt tájakon, és a ciklonokhoz tartozó frontok mentén erősen felhős vagy borult az ég, és többfelé esik az eső, záporeső, az északkeleti vidékeken helyenként havazik. Ugyanakkor szárazföldünk délnyugati és délkeleti területének időjárását anticiklon alakítja, ott változóan felhős az ég, számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk északi felén többnyire 1 és 11, délen általában 13 és 21 fok között változik. 25 fok fölötti hőmérsékletet már csak Szicíliában és a Pireneusi-félsziget déli részén mérnek.
Kedd estig a Kárpát-medence fölé eleinte nedves, majd egyre szárazabb léghullámok érkeznek, kedden az ország nagy részén kisüt a nap.

Várható időjárás kedd estig:
----------------------------

Hétfőn többnyire erősen felhős időre számíthatunk, északkeleten, keleten lehet helyenként vékonyabb, szakadozottabb a felhőzet. A Dunántúlon és a Duna-Tisza közén többfelé, másutt néhol várható eső. Éjszaka északkelet, kelet felől fokozatosan felszakadozik a felhőzet, csak délnyugaton marad erősen felhős az ég, és ott kisebb eső még valószínű. Kedden délnyugaton erősen felhős lesz az ég, a délnyugati határ mentén gyenge eső lehet, másutt az időnként megnövekvő felhőzet mellett több órára kisüt a nap, csapadék nem lesz. A többfelé erős, a Dunántúlon és északkeleten viharos északi, északkeleti szél csak kedden mérséklődik jelentősebben.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 7 fok között valószínű.
A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 8 és 15 fok között alakul.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk