Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2015. Szeptember 18. 14:12, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Huszonkét ítéletet hozott a bíróság határzár tiltott átlépése miatt

Huszonkét ítéletet hozott a bíróság határzár tiltott átlépése miatt

Huszonkét ítéletet hozott határzár tiltott átlépésének bűntette ügyében a Szegedi Járásbíróság szerdán és csütörtökön - tájékoztatta a Szegedi Törvényszék szóvivője pénteken az MTI-t.

Juhászné Prágai Erika közölte, a bíróság a vádlottakat tíz esetben egy év, tizenkét ügyben két év Magyarország területéről történő kiutasításra ítélte.

A bűncselekmény elkövetését minden esetben beismerő vádlottak közül 12 iraki, két pakisztáni, egy afgán és hét szír állampolgárságúnak vallotta magát.

Az ítéletek valamennyi esetben jogerőre emelkedtek, és a terheltek egyike sem kérte, hogy a tolmácsolás által lefordított ítéletet neki anyanyelvükön írásban kézbesítsék.

Határzár tiltott átlépésének bűntette miatt pénteken 43 ügyben kezdeményezett a Szegedi Járási Ügyészség gyorsított bírósági eljárást.

A szóvivő tájékoztatása szerint eddig hét menekültügyben meghozott közigazgatási határozat ellen érkezett felülvizsgálati kérelem a Szegedi Közigazgatási és Munkaügyi Bírósághoz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 07:45, szerda | Belföld

OH: nem volt hibás a matematikaérettségi feladatlapja

Nem tartalmazott hibát a matematikaérettségi feladatlapja - tájékoztatta az Oktatási Hivatal (OH) kedden az MTI-t.

2024. Május 08. 07:42, szerda | Belföld

Útinform: forgalomkorlátozások lesznek a Tour de Hongrie kerékpáros körverseny miatt

Forgalomkorlátozásokra kell számítani a Tour de Hongrie kerékpáros körverseny miatt, amely szerdán 12.50 órakor Karcagról indul, és az első napon Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyét érinti

2024. Május 08. 07:41, szerda | Belföld

Hamarosan indul a területvédelmi tartalékosok toborzása!

A területvédelmi tartalékos rendszer keretét teljessé tettük, a következő feladatunk az építkezés, nemsokára nagyszabású toborzásba kezdünk

2024. Május 08. 06:00, szerda | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: akik a NATO-t háborúba akarják vonni, azok világháborút akarnak kirobbantani

Akik a NATO-t háborúba akarják vonni, azok világháborút akarnak kirobbantani - mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter kedden Budapesten, a Magyar Atlanti Tanács (MAT) konferenciáján.