Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2023. Július 26. 06:00, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Gyanúsan olcsó webshop jogszerűtlen gyakorlatát tárta fel a NAV

Gyanúsan olcsó webshop jogszerűtlen gyakorlatát tárta fel a NAV

Egy Szlovéniában üzemeltetett webshop kereskedelmi gyakorlatát vizsgálták a NAV Kiemelt Adó- és Vámigazgatóságának ellenőrei; kiderült, hogy a feltűnően alacsony árakhoz nagyban hozzájárult a magyarországi adófizetés kikerülése, a bevételek eltitkolása - közölte a hatóság kedden az MTI-vel.

A külföldi webáruházak célzott vizsgálatára létrejött Elektronikus Kereskedelem Ellenőrzési Osztály előzetes kockázatelemzés és a futárszolgálatok adatai alapján rendelte el a vizsgálatot, amelyet a szlovén adóhatóság bevonásával folytatott le - derült ki a közleményből.

Az elektronikai- és ruházati termékeket, szépségápolási cikkeket árusító, jelentős forgalmú webshop magyar vevőknek szállított termékeket, hatalmas árengedményekkel reklámozta magát az interneten. A revizorok feltárták, hogy a leértékelés hátterében az illegálisan csökkentett költségek, a be nem fizetett áfa állt.

Ez nem csupán a költségvetésnek okozott kárt, hanem jelentős versenyhátrányba hozta a jogszerűen működő, tisztességesen adózó hazai cégeket is - hangsúlyozta a NAV. Tudatták: a cégnek visszamenőleg meg kellett fizetnie 210 millió forint áfát.

A NAV az internetes kereskedelem előretörésével kiemelt figyelmet fordít az olyan webáruházak ellenőrzésére, amelyek feltételezhetően nem tesznek eleget adófizetési kötelezettségüknek - írták.

Címkék: NAV, webshop

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során