Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Június 10. 07:16, szerda | Külföld
Forrás: Venczel Katalin, az MTI tudósítója jelenti - illusztráció: pixabay

Franciaországban július 10-én véget érhet az egészségügyi rendkívüli állapot

Franciaországban július 10-én véget érhet az egészségügyi rendkívüli állapot

A francia kormány július 10-e után nem kívánja meghosszabbítani a koronavírus-járvány miatti egészségügyi rendkívüli állapotot, miután az egészségügyi helyzet jelenleg kedvező irányban változik

- jelezte kedd este a miniszterelnöki hivatal. Az egészségügyi rendkívüli állapot kivezetését ugyanakkor a kormányzat szerint "alaposan és fokozatosan kell megszervezni", ezért a kormány szerdai ülésén megvitatja azt a törvénytervezetet, amely a következő négy hónapra lehetőséget teremt meghatározni a szabályokat a tömegközlekedési eszközökön, korlátozni vagy megtiltani egyes gyülekezéseket, valamint bezáratni egyes intézményeket.

A javaslat viszont nem adna lehetőséget az olyan szigorú karantén újbóli bevezetésére, amilyen március 17-től május 11-ig volt érvényben a járvány megfékezésére, és amely a gazdaság hirtelen leállását eredményezte - hangsúlyozta a miniszterelnökség.

Az egészségügyi rendkívüli állapot május 24-én lépett életbe két hónapra, amelyet július 10-ig hosszabbított meg a parlament.

A egészségügyi tárca kedd esti közlése szerint a koronavírussal fertőzött súlyos betegek száma március 18-a óta először ezer alá csökkent. Kedd este 955-en szorultak lélegeztetőgépre, míg az április 9-i tetőzéskor a számuk meghaladta a 7 ezret.

Az elmúlt 24 órában 87-en vesztették életüket a járványban, közülük 54-en haltak meg kórházban, s ezzel 29 296-re emelkedett a Covid-19 fertőzés franciaországi halottainak a száma.

Kórházban 11 961 fertőzöttet ápoltak kedd este, számuk 354-gyel csökkent ez előző nap óta. A járvány kezdete óta regisztrált fertőzöttek száma hétfő óta 403 új esettel 154 591-re nőtt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.