Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2011. Szeptember 25. 14:37, vasárnap | Kék hírek
Forrás: STOP

Felfüggesztett börtönt kapott a pisztollyal hadonászó komlói férfi

Felfüggesztett börtönt kapott a pisztollyal hadonászó komlói férfi

Gyorsított eljárás keretében már pénteken bíróság elé állt az a 62 éves komlói férfi, aki a napokban gáz-riasztó fegyverrel fenyegette hölgyismerősét a Zala megyei Csesztregen.

Az esetről, mely még szerdán történt a zalai város Torony éttermében, a Zalai Hírlap számolt be. Eszerint az idős komlói férfi a nővel általa intimnek nevezett kapcsolatukat kívánta tisztázni az étterem és panzió teraszán, de miután a hölgy ellentmondott neki, lefújta egy gázsprével. A nő menekülőre fogta a dolgot, a férfi követte az épületbe, ekkor már egy gázpisztoly volt a kezében. Többször meghúzta a ravaszt, a nő és az egyik tanú szerint egy alkalommal a nő fejéhez is tette a fegyvert. A férfi az incidens után öngyilkosságot kísérelt meg, de nem járt sikerrel. Másnap elindult, hogy feladja magát, de már útközben elfogták a rendőrök.

Az ügyben eljáró dr. Horváth Zsolt bíró kiemelte, bár a gáz riasztópisztoly nem minősül fegyvernek, s nem alkalmas emberélet kioltására, látványa a kívülállókban mégis joggal kelt riadalmat. A bíró szerint azt, hogy a fegyver nem volt töltve, csak a vádlott tudhatta, az étterem vendégei ezzel nem voltak tisztában, reakciójuk ezért volt érthetően pánikszerű. Mindezek alapján a fegyveresen elkövetett garázdaság bűntett gyanúját bizonyítottnak látta, ezért, illetve a szintén bizonyított könnyű testi sértésért a férfit egy év nyolc hónap börtönbüntetésre ítélte, melyet három év időtartamra felfüggesztett, ugyanakkor három évre kitiltotta Zala megye közigazgatási területéről. Emellett elrendelte a vádlott pártfogói felügyelet alá helyezését. Az ítéletet az ügyész és a vádlott is tudomásul vette, így az jogerős - olvasható a zalaihirlap.hu-n.

STOP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.