Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2022. November 29. 12:59, kedd | Belföld

Együttműködési megállapodást kötött a dél-koreai Csungang Egyetem több magyar felsőoktatási intézménnyel

Együttműködési megállapodást kötött a dél-koreai Csungang Egyetem több magyar felsőoktatási intézménnyel

Együttműködési megállapodást kötött több magyar felsőoktatási intézménnyel a dél-koreai Csungang Egyetem (, amely a mesterséges intelligencia területén tanuló és kutató öt magyar hallgatónak ajánlott fel ösztöndíjat.

György László, a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára a dokumentumok keddi budapesti aláírásakor emlékeztetett: Orbán Viktor miniszterelnök és Mun Dzse In akkori dél-koreai köztársasági elnök tavaly ősszel írtak alá együttműködési megállapodást arról, hogy egy dél-koreai kampuszt hoznak létre Magyarországon.

Ennek első lépése, hogy CAU-val közösen képzési programot indítanak, és a dél-koreai egyetem öt mesterséges intelligencia doktori képzést ajánlott fel magyar egyetemeknek - közölte.

Az államtitkár elmondta, a CAU azon tíz dél-korai egyetem között van, amelynek a mesterséges intelligencia képzéseit a dél-koreai állam támogatja.

Az 1916-ban alapított egyetemnek mintegy 32 ezer hallgatója van, és a kutatás-fejlesztési bevételei ebben évben meghaladták a 70 milliárd forintot.

A dokumentumokat György László, Pak Szang Kju, a CAU elnöke, valamint az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Miskolci Egyetem, az Óbudai Egyetem, a Semmelweis Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem és Széchenyi István Egyetem képviselői írták alá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során