Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. November 23. 09:23, szombat | Életmód
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Egyre több halat eszünk

Egyre több halat eszünk

Tíz százalékkal, 6,5 kilogrammra nőtt az egy főre jutó éves halfogyasztás Magyarországon - hangzott el az M1 aktuális csatorna péntek délutáni Híradójában.

Ondré Péter, az Agrármarketing Centrum ügyvezetője (AMC) pénteken értékelte a "Kapj rá!" elnevezésű, a halfogyasztást népszerűsítő kampány eddigi tapasztalatait. A kampány keretében az elmúlt két évben 70 ezer emberrel kóstoltatták meg a legfinomabb halételeket és mutatták meg milyen fejlődésen ment keresztül a halgasztronómia.

A szakember fontos eredménynek nevezte a hal áfájának 5 százalékra mérséklését, ami a piaci pozíciókat javítani tudta. Ezzel együtt fontos célkitűzésnek nevezte az egészséges társadalomra való törekvést. Ehhez - mint vélekedett - hozzájárulhat az a törekvés, hogy a teljes húsfogyasztáson belül emelkedjen a halfogyasztás mértéke.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 10:07, hétfő | Életmód

MME: ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket!

Ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 21. 11:30, vasárnap | Életmód

Alapítása 2777. évét ünnepli Róma

Császárok, szenátorok, matrónák és gladiátorok felvonulásával ünneplik Róma 2777. születésnapját vasárnap, amelyet a legenda szerint Romulus és Remus április 21-én alapított.

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.