Városlista
2024. június 18, kedd - Levente

Hírek

2013. Február 11. 06:57, hétfő | Külföld
Forrás: MTI

Egymilliós jutalom a volt kollégáira vadászó Los Angeles-i exrendőr kézrekerítőjének

Egymilliós jutalom a volt kollégáira vadászó Los Angeles-i exrendőr kézrekerítőjének

Egymillió dolláros nyomravezetői jutalmat ajánlottak fel vasárnap annak a volt Los Angeles-i rendőrnek a kézre kerítése érdekében, aki az elmúlt napokban három embert megölt, kettőt pedig megsebesített.

A közületek, vállalkozások és magánszemélyek által összeadott nagy összegű jutalom kitűzését Los Angeles polgármestere, Antonio Villaraigosa jelentette be.
A rendőrségtől elbocsátott, 33 éves Christopher Jordan Dorner "nem hagyományos és aszimmetrikus háborúba" kezdett volt kollégái és családtagjaik ellen, mert állítása szerint a testületnél derékba törték a karrierjét. Dornert más bűncselekmények mellett "belföldi terrorizmussal" vádolják.
Charlie Beck Los Angeles-i rendőrfőnök a hétvégén bejelentette, hogy a rendőrség újból kivizsgáltatja Doner állítólag igazságtalan elbocsátásának körülményeit. Mint mondta, az intézkedést nem azért hozta, hogy a több ember meggyilkolásával vádolt Dornert megnyugtassa, hanem azért hogy biztosítsa a közvéleményt: a rendőrség minden cselekedete nyilvános és tisztességes.
A 33 éves Dorner február eleje óta egy rendőrrel, valamint egy volt kollégájának két hozzátartozójával végzett, további két rendőrt pedig megsebesített.
A meggyilkolt rendőrt szerdán búcsúztatják; a temetést rendkívüli biztonsági előkészületek előzik meg Los Angelesben. Megerősítették a vasárnap esti Grammy díjkiosztó gála biztosítását is.
Beck rendőrfőnök vasárnap megadásra szólította fel Dornert, és sértetlenséget ígért neki.

Címkék: USA-bűnügy

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 17. 13:07, hétfő | Külföld

Lőszerrobbanás egy csehországi katonai kiképző központban, sérültek

Lőszerrobbanás történt hétfő délelőtt Csehországban, az Olmütz (Olomouc) melletti Libavá katonai kiképző központ területén, többen megsérültek - jelentette a cseh hadsereg az X közösségi hálózaton.

2024. Június 14. 07:26, péntek | Külföld

Jens Stoltenberg: a NATO-nak hosszú távú támogatást kell biztosítania Kijevnek

Az észak-atlanti szövetségnek kiszámíthatóságot kell biztosítania Kijev számára azzal, hogy azonnali és hosszútávú támogatás mellett kötelezi el magát úgy a katonai, mint a pénzügyi támogatás terén

2024. Június 12. 09:14, szerda | Külföld

Putyin: Moszkva üdvözli Ankara érdeklődését a BRICS iránt

Oroszország üdvözli Törökország érdeklődését a BRICS munkája iránt, és támogatni fogja Ankara törekvését a közös feladatok megoldására

2024. Június 07. 07:14, péntek | Külföld

Macron: Franciaország vadászrepülőket ad át Ukrajnának

Franciaország Mirage 2000-5 típusú vadászrepülőket szállít Ukrajnának, hogy támogassa az Oroszország elleni háborúban - jelentette be Emmanuel Macron francia elnök csütörtök este.