Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2013. Szeptember 01. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: orientpress

Átadják az M0 déli-keleti összekötő útját

Átadják az M0 déli-keleti összekötő útját

2013 szeptemberétől már használható az az M0 déli-keleti összekötő útja. Így kényelmesebben lehet majd utazni az ország legfontosabb tranzitútján, ami nemcsak a fővárosi és elővárosi lakosság kiemelt közlekedési szakasza, hanem komoly nemzetközi teherforgalmat is bonyolít - tájékoztatott a Nemzeti Infrastruktúra (NIF) Zrt.

Az Új Széchenyi Terv keretéből finanszírozott bővítés befejeztével szeptember közepétől az autóút az M7 és M5 autópályák között mindkét irányban 3 forgalmi sávossá válik, egy-egy leállósávval. Ezzel nagymértékben nő a forgalombiztonság, illetve csökken a torlódások kockázata, ami nagy segítség az autósoknak, mivel az M0 útgyűrű déli szektorán, a régió második legforgalmasabb autópályáján sávonként mintegy 25 ezer jármű halad át naponta.

A magyarországi közútfejlesztések 2014-ben is folytatódnak, az M1-es és a tavaly nyáron átadott, M6-M7-es autópálya közötti szakaszt összekötő 2,7 kilométeres távon szintén ki kell bővíteni a kétszer két sávot az autósok biztonságos közlekedése érdekében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 15:10, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának

A Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának a következő évek globális fejlesztési stratégiájában - írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink

2024. Május 08. 10:16, szerda | Belföld

Zuhanórepülésben az ipari termelés

KSH: márciusban 10,4 százalékkal csökkent az ipari termelés.

2024. Május 08. 07:45, szerda | Belföld

OH: nem volt hibás a matematikaérettségi feladatlapja

Nem tartalmazott hibát a matematikaérettségi feladatlapja - tájékoztatta az Oktatási Hivatal (OH) kedden az MTI-t.