Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Február 23. 14:03, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress

A tejtermékek közül a nyers tej okozza a legtöbb megbetegedést

A tejtermékek közül a nyers tej okozza a legtöbb megbetegedést

A legtöbben a pasztőrözetlen tejet tartják számon a legegészségesebb terméknek.

Ugyanakkor egy tanulmány rámutatott, hogy az 150 százalékkal nagyobb eséllyel okoz élelmiszer-eredetű megbetegedést, mint a pasztőrözött tejek és tizenháromszor több a kórházban megfordulók aránya is.

A tejtermékekkel kapcsolatos megbetegedések 60 százaléka a pasztőrözetlen tejek fogyasztására, míg 39 százalékuk a pasztőrözöttekre vezethető vissza. „Ez elég megdöbbentő adat, ha figyelembe vesszük, hogy az Egyesült Államok tejfogyasztásának nem több, mint egy százaléka nyers eredetű” - mondta Barbara Mahon, a CDC (amerikai Járványvédelmi és Megelőzési Központ) emésztőszervi betegségekkel foglalkozó osztályának igazgatóhelyettese.

Azt is megállapították, hogy ahol legálisan árusították a nyers tejet, ott kétszer annyi volt az általa okozott megbetegedés, mint ahol illegális volt azok terjesztése. A pasztőrözetlen tej támogatói ugyanakkor azt mondják, az számos betegség ellen véd.

A pasztőrözetlen tejtől megbetegedettek 60 százaléka 20 évnél fiatalabb volt, míg a pasztőrözött tejek által terjesztett járványok ennek a korosztálynak csupán a 23 százalékát támadták meg - írja a yourlife.usatoday.com.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben