Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Január 14. 12:02, kedd | Belföld
Forrás: mti - fotó: police.hu

A rendőrség nyomoz az óbudai tűzeset ügyében

A rendőrség nyomoz az óbudai tűzeset ügyében

A rendőrség közveszélyokozás gyanúja miatt nyomozást rendelt el a vasárnapi, óbudai tűzeset körülményeinek kiderítése érdekében - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság hétfőn a rendőrség honlapján.

Felidézték, hogy január 12-én vasárnap 18 óra 20 perckor Budapesten, a III. kerületben, a Dinamó utcában egy lakóépületben tűz keletkezett, amelynek következtében több lakó- és melléképület is kigyulladt.

A tűzvizsgáló elsődleges véleménye alapján felmerült a szabálytalan kályhabekötés lehetősége, ezért a Budapesti Rendőr-főkapitányság közveszélyokozás gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen - tartalmazza a közlemény.

Korábban az Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője arról tájékoztatott, hogy öt épületben keletkezett tűz, amelyek közül négy lakóingatlan. Az egyikben a lángok több gázpalack felrobbanását okozták. Ettől az épület összedőlt, feltehetőleg a tűz miatt pedig leszakadt egy nagyfeszültségű vezeték, ami jelentősen nehezítette a nagy erőkkel kivonult tűzoltók munkáját.

Mindennek nyomán az összes épület, amelyekben kilencen éltek és öten éppen otthon tartózkodtak, lakhatatlanná vált, egy ember pedig áramütést szenvedett - közölte Kolozsi Péter.

A szakemberek a földön fekvő nagyfeszültségű vezetéket áramtalanították, a tűzoltók pedig tűzvizsgálati eljárást indítottak - mondta korábban a helyettes szóvivő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.