Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Augusztus 27. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A kínai tudás nagy előnyt jelenthet

A kínai tudás nagy előnyt jelenthet

Magyarországon számos kínai cég működik, illetve sok magyar vállalkozás szeretne betörni a kínai piacra. Mind a magyar, mind a kínai társaságok nagy örömmel várják a kínai nyelven tudó fiatal munkavállalókat. E célt is szolgálja az új Konfuciusz Intézet Miskolcon.

Egyre többen éreznek késztetést arra, hogy megismerjék a kínai ABC-t. Ebben egyszerre lehet kíváncsiság és praktikus jövőbelátás is. Hiszen akik megismerik, megtanulják a kínai nyelvet, akár új egzisztenciát is építhetnek a kontinensnyi országban. Jó hír lehet a tanulni vágyóknak, hogy Budapest és Szeged után immár Miskolcon is van a kínai nyelv és kultúra megismertetésével, népszerűsítésével foglalkozó Konfuciusz Intézet - számolt be a Kossuth Rádió.

A miskolci és ott munkát vállalni kívánó fiatalok versenyelőnybe kerülhetnek munkába álláskor, és a kínai nyelv alapjait el tudják sajátítani – mutatott rá Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár.

Másodiknak alakult a szegedi Konfuciusz Intézet, amelyet 2012 októberében nyitottak meg a helyi tudományegyetemen. Szentmártoni Lívia igazgató a Kossuth Rádiónak elmondta, vannak ingyenes és tandíjas nyelvtanfolyamaik is. Ezekre bárki jelentkezhet, tartanak tanfolyamokat általános és középiskolákban, felsőoktatási intézményekben valamint felnőttoktatás keretében is.

Mindkét oldalon hatalmas a fogadókészség, a kínaiak alapvetően pozitívan állnak azokhoz az országokhoz, városokhoz, ahol már működik Konfuciusz Intézet. „Hiszen ezek gondos megbeszélés után jönnek létre. Tehát a kínai állam, ha csúnya szót akarok használni, lemeózta Szegedet. Biztonságot jelent számukra az, hogy ha nyelvi nehézségekbe ütköznek, akkor lesz olyan hely, ahová fordulhatnak, aki segít nekik megfelelő partnereket találni” – fogalmazott az intézetvezető.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk