Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Január 09. 00:53, szerda | PR

A húsfüstölő és a pulled pork esete

A húsfüstölő és a pulled pork esete

Nem Ön az egyetlen, akinek a húsfüstölőről elsőre a füstölt húsok meg a füstölt szalonna jut az eszébe és ezzel együtt a disznóvágás. A modern konyha azonban másra is használja a húsfüstölőt!

A füstölésre alkalmas konyhai eszközök között vannak különbségek. Vannak füstölő kemencék, számtalan grillezők és van kifejezetten húsfüstölésre is alkalmas profi, úgynevezett smoker grill.

Mi az a smoker grill?

A tökéletes pulled pork, azaz magyarul a "húzott, tépett hús" az egyik legszaftosabb és legomlósabb fajta husi, amit elkészíthetünk a smoker grill segítségével. A tépett húsból izgalmas szendvicseket és hamburgerek készíthetünk, ehhez tehát egy smoker grillre lesz szükségünk, ami egy speciális húsfüstölő grillező. Különlegessége, hogy a hús a grillrácson, de zárt térben puhul meg.

A tarja, vagy a lapocka attól kapja meg a különleges, füstös ízt, hogy egyszerre puhul a fahasábok füstjétől és a smoker grill kályhájának hőjétől. Használatakor szükségünk lesz fahasábokra, vagy füstölő fára, esetleg füstölő forgácsra és szénre. A tüzet izzítani kell, és megvárni, hogy a megfelelő hőfokot elérje a grillező húsfüstölő része. A smoker grill lehajtható fedelén hőmérő található, így biztosan tudni fogjuk mekkora odabenn a hőmérséklet. A smoker grill masszív és strapabíró, a grillező rostély és faszén rács zománcozott anyagból készül, a lehajtható fedél pedig hőálló bevonatú acélból.

Pulled pork készítése



Tehát ehhez az omlós és hosszan grillezett sertéssülthöz érdemes a malac eleve zsírosabb részét választanunk, tarját vagy lapockát. A smoker grillben akár 7-8 órán keresztül is sülhet, alacsony hőmérsékleten, kb. 150 fokon.

A húst először elő kell készíteni, azaz bepácolni, és úgy hagyni a hűtőben egy éjszakára. A páchoz használhatunk például barnacukrot, chili port, pirospaprikát, sót és borsokat, fokhagymát és olajat. A páccal kenjük be a húst, csomagoljuk be és úgy pihentessük. Természetesen BBQ-szószt is készíthetünk, vagy bármi mást, amihez kedvünk van. Ezután másnap jöhet a hosszú húsfüstölés. Miután elkészült, villával és késsel széttépkedjük, ha jól csináltuk, könnyedén leválik a csontról a hús.

Készítsünk hozzá coleslaw salátát, grillezett zöldségeket, kukoricát, vagy tegyük egyszerűen a hamburger zsömlébe és pakoljuk meg kedvünk szerint mindenféle finomsággal. Egy biztos, ellenállhatatlanul finom lesz!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat