Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Február 19. 19:23, hétfő | Belföld
Forrás: mti - fotó: illusztráció

Változott a szabálytalan áram-vételezés büntetése

Változott a szabálytalan áram-vételezés büntetése

Új szankciórendszer lépett életbe a hétfőtől hatályos, a szabálytalan villamosenergia-vételezés megállapítására vonatkozó új rendelettel - közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal az MTI-vel hétfőn.

A MEKH közleménye szerint az új szankciórendszer lényege, hogy a szolgáltatók számára kötelezővé teszi a fokozatosság elvének alkalmazását. Ismétlődő szabálytalankodás esetén a rendeletben szereplő kötbéralap kétszeresével, illetve háromszorosával, de akár ötszörösével is büntethető a fogyasztó.

A rendelet egyik újdonsága, hogy a mérőberendezések felhasználási helyen történő ellenőrzésének kezdetén az elosztónak szóban és írásban is részletes tájékoztatást kell adnia az ellenőrzés céljáról.

Hétfőtől a felhasználót egyértelműen tájékoztatni kell arról, hogy az ellenőrzésen mindvégig jelen lehet, továbbá nyilatkozatot tehet azzal összefüggésben.

A vizsgálat eredményéről az elosztó jegyzőkönyvet köteles átadni a felhasználónak, amelynek tartalmaznia kell a vizsgálat során feltárt tényeket - egyebek között ezt is tartalmazza az új jogszabály.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.