Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. November 18. 18:31, szombat | Belföld
Forrás: mti - MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Nemzetközi díjat kapott a magyarországi világbajnokság nyitóelőadása

Nemzetközi díjat kapott a magyarországi világbajnokság nyitóelőadása

Két kategóriában is díjazták a nyári magyarországi vizes világbajnokság nyitóelőadását a rendezvényszakma Oscar-díjaként is emlegetett Bea World - Best Event Awards ünnepélyes díjátadó gáláján, Portóban.

A péntek esti eseményen az egyik legfontosabb kategória, a Best Live Entertainment szekció fődíját Káel Csaba, a vb-nyitány főrendezője, a Müpa vezérigazgatója és a produkció látványvilágáért felelő francia kollektíva, az ECA2 vezetője, Jean-Christophe Canizares közösen vette át - a világbajnokságot szervező Bp2017 Nonprofit Kft. szombati tájékoztatása szerint.

Emellett a világ legjobb megnyitóit, ünnepi ceremóniáit elismerő Opening/Celebration kategóriában is díjazták a produkciót: itt ezüst trófeát érdemelt ki a budapesti nyitóelőadás, amely a 2016-os riói nyári olimpia megnyitója mellett lett második.

A Budapest szívében négy darab, 80x10 méteres uszályból kialakított, a Dunán lebegő színpadon 220 önkéntes és fiatal sportoló, valamint közel 700 művész által létrehozott grandiózus produkciónak és az MTVA közvetítéséről tudósító több mint 55 nemzetközi csatornának - köztük a nyitóelődást online élőben adó CNN csapatának - köszönhetően szerte a világban nézők sokasága gyönyörködhetett a magyar kultúrában és a főváros szépségében. Ezt a lenyűgöző látványvilágot és összművészeti víziót, a páratlan helyszínt és a kivételes technológiai megvalósítást ismerte el Bea World - Best Event Awards nemzetközi szakmai zsűrije - olvasható a tájékoztatóban.

"Gyönyörű feladat volt bemutatni gazdag kultúránk és az abból eredő sportkultúránk kapcsolatát a vízzel. Ez a különleges produkció a hazai művészeti szcéna valódi összefogásából született. A Müpa csapata, a velünk dolgozó magyar művészek és a teljes hazai és nemzetközi stáb elképesztő odaadással és maximalizmussal dolgozott, mindenki nagyszerű munkát végzett" - idézi a kommüniké az előadás főrendezőjét, Káel Csabát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.