Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2017. Szeptember 15. 14:29, péntek | Kék hírek
Forrás: police.hu

Menekülő embercsempészt üldöztek a rendőrök az M5-ösön

Menekülő embercsempészt üldöztek a rendőrök az M5-ösön

Az M5-ös autópálya Csongrád megyei szakaszán vették észre, de Bács-Kiskun megyében fogták el az ukrán embercsempészt a rendőrök csütörtökön.

Lakossági bejelentés érkezett a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába csütörtökön 19 óra 9 perckor, miszerint Domaszék belterületén egy Fiat Brava személykocsiba feltehetően illegális migránsok szálltak be. A csongrádi járőrök intézkedés alá akarták vonni a már M5-ös autópályán - Budapest felé - haladó autót, azonban annak vezetője kivonta magát a rendőri intézkedés alól.

A kocsi követésébe a Bács-Kiskun megyei szakaszon a helyi rendőri egységek is csatlakoztak. A sztráda 85-ös kilométerénél - Kecskemét térségében - 19 óra 50 perc körül a személyautó egy jobbra ívelő kanyarban kisodródott, majd a vízelvezető árokban állt meg. Az autóban utazó ukrán sofőr és öt utasa is könnyebben megsérült. A csoportot kórházba szállították. Az utasok magukat pakisztáni állampolgároknak vallották, de sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A 34 éves ukrán férfival szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indít büntetőeljárást a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Osztálya. Az illegális migránsokat kórházi ellátásukat és meghallgatásukat követően a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.