Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Július 17. 13:01, hétfő | Bulvár
Forrás: mti

Mark Hamill és Carrie Fisher is Disney-legenda lett

Mark Hamill és Carrie Fisher is Disney-legenda lett

A Star Wars-filmek két főszereplője, Mark Hamill és posztomusz Carrie Fisher is megkapta a Disney-legendák díját a hétvégén a dél-kaliforniai Anaheimben megrendezett Disney Expón,

amelyen a rajongók számos új produkcióból is ízelítőt láthattak. A Disney-legendák díját 1987-ben alapították, az első D23 Expo, azaz 2009 óta pedig kétévente, nyilvánosan adják át. A stúdió idén 11 legendás színészt jutalmazott díjával, mások mellett a Luke Skywalkert alakító Mark Hamill, a Leia hercegnőt játszó, tavaly decemberben elhunyt Carrie Fisher, a Marvel-képregények társszerzője, Stan Lee, a talk show-házigazda Oprah Winfrey és az Oscar-díjas Whoopi Goldberg is a díjazottak között volt.

A Disney-legendák díját a stúdió filmjeiben szereplő színészek és a produkciók sikerében fontos szerepet betöltő alkotók kaphatják meg.

Lee, aki néhány napja veszítette el feleségét, személyesen vette át a díjat. Köszönőbeszédében a stúdióalapító Walt Disney inspiráló személyiségét méltatta.

Carrie Fisher nevében lánya, Billie Loud köszönte meg az elismerést, levelét Bob Iger, a Disney elnöke olvasta fel a ceremónián. "Nagy pillanat, hogy a Disney család tagja lett" - fogalmazott Loud.

Mark Hamill ugyancsak megemlékezett kollégájáról Fisherről, mint mondta: "olyanok voltunk, mint a testvérek, számíthattunk egymásra".

A D23 Expón a rajongók a Star Wars: Az utolsó Jedik című új Star Wars-epizód forgatásának kulisszái mögé is betekinthettek. A rendező, Rian Johnson mellett számos szereplő - Mark Hamill, Daisy Ridley, John Boyega, Gwendoline Christie, Kelly Marie Tran, Laura Dern és Benicio Del Toro is - színpadra lépett az anaheimi kongresszusi palotában megrendezett bemutatón. Az űrsaga következő részét 2017. december 15-től láthatja majd az amerikai közönség.

A Disney azt is bejelentette, hogy a kaliforniai és az orlandói Disney-parkban 2019-ben megnyíló Star Wars-világ a Star Wars: Galaxy's Edge nevet kapta. A rendezvényen bemutatták az új látványosság háromdimenziós modelljét. Az attrakciók között a látogatók a Han Solo űrhajójával, az Ezeréves Sólyommal utazhatnak majd, és bekapcsolódhatnak a lázadók és az Első Rend közötti csatába is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.