Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2017. Szeptember 22. 05:00, péntek | Külföld
Forrás: mti

Kiürítenek egy több mint 400 lakásos épületet Dortmundban

Kiürítenek egy több mint 400 lakásos épületet Dortmundban

Kiürítenek egy több mint 400 lakásból álló épületegyüttest csütörtökön a németországi Dortmundban tűzbiztonsági okok miatt.

A társasházból 850 embert kell kiköltöztetni, az első éjszakára egy sportcsarnokban helyezik el őket, és utána megpróbálnak hosszabb távra elfogadható szállást találni nekik - mondták a városvezetés sajtótájékoztatóján a Ruhr Nachrichten című lap beszámolója szerint.

A Hannibal II nevű lakóházat a nyári londoni tűzvész miatt vizsgálták át. A többi között feltárták, hogy a mélygarázsban gyúlékony hulladékot tárolnak, és a tűzoltóautók nem férnének hozzá az épülethez, ha tűz keletkezne. Kiderült az is, hogy a legutóbbi karbantartási és felújítási munkák során elkövetett hibák miatt tűzvész esetén rövid idő alatt az egész házat ellepné a füst. A válságstáb végül úgy döntött, hogy az állandó életveszély miatt haladéktalanul kiürítik valamennyi lakást.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a Hannibal II meddig lesz zárva. Meglehet, hogy a bérlők nem költözhetnek haza egyhamar, mert a tűzvédelmi munkálatok elhúzódhatnak.

A csütörtök estére tervezett kiürítés és a bérlők elhelyezésének költségét a városháza kiszámlázza az épület tulajdonosának.

A társasház egy berlini ingatlanüzemeltető társaságé. A céghez tartozik egy 68 lakásos wuppertali társasház is, amelyet szintén tűzbiztonsági hiányosságok miatt kiürítettek a londoni tűzvész után.

A brit fővárosban júniusban történt tűzvész. A Camden nevű kerületben épült Greenfell Tower égett le, a tüzet egy zárlatos hűtőszekrény okozta. A 24 emeletes toronyház a tűzveszélyes hő- és esőszigetelés miatt teljesen kiégett, 79 ember meghalt. A tragédia után Camdenben több száz lakásból kiköltöztették a lakókat, mert kiderült, hogy lakóépületeiket ugyanolyan külső burkolóelemekkel látták el, amilyenek a kiégett toronyházon voltak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.