Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2017. Július 20. 12:08, csütörtök | Belföld

Kerekes szabadság – önálló élet a mozgássérülteknek

Kerekes szabadság – önálló élet a mozgássérülteknek

Tolna megye egy kis településén, Kaposszekcsőn, szívet melengető, karitatív projektet hívtak életre.

Tolna megye egy kis településén, Kaposszekcsőn, szívet melengető, karitatív projektet hívtak életre.
Egy házat építettek át speciális lakóotthonná, mozgássérült emberek számára, így jött létre a SzeretLak. A kezdeményezést magánerőből valósította meg egy szintén mozgássérült gyermek édesapja: Teibert Csaba. A férfi célja az volt, hogy nem csak ő, de hasonló helyzetben lévő szülők is biztonságban tudhassák gyermeküket.
A SzeretLak-ban jelenleg 12 mozgássérült fiatal élhet teljes élete, ahol 4-5 ápoló segíti mindennapjaikat. A ház kialakítása során az Euronics Műszaki Áruházlánc biztosította a szükséges műszaki berendezéseket, a TIENS Hungary Kft. pedig 1 millió Ft értékben adományozott egészségvédelmi eszközöket. A soproni ONmarketing a weboldal elkészítését vállalta az alapítvány számára, ez már sokadik projektjük a társassági felelősségvállalás jegyében.
„„A Kerekesszabadság Alapítvány elsődlegesen azzal a céllal jött létre, hogy 12 sérült fiatalnak otthont adó SzeretLak nevű lakóotthon működtetője legyen. Szülőként is érintettséget képviselve más hozzáállással közelítjük meg a ház működtetését, céljait. Célul tűztük ki a fogyatékkal élő személyek ápolásának, gondozásának, személyi feltételeinek javítását, tárgyi eszközök beszerzésének támogatását.”
Sok más hasonló intézménnyel szemben a SzeretLakban nincs időkorlátozás az ott lakó fiatalok számára. Az alapítványt 2017 januárjában jegyezték be, így egyelőre nincs lehetőségük 1%-ot gyűjteni, ezért minden támogatás fontos számukra a stabil működés érdekében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére