Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2021. Május 13. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Felmentettek egy székesfehérvári dohányboltot bombafenyegetéssel kirabló férfit

Felmentettek egy székesfehérvári dohányboltot bombafenyegetéssel kirabló férfit

Igazságügyi elmeorvosi vélemény alapján első fokon - nem jogerősen - felmentették azt a férfit, aki 2014 novemberében bombarobbantással fenyegetőzve rabolt ki egy nemzeti dohányboltot Székesfehérváron

- közölte a Székesfehérvári Törvényszék az MTI-vel. A vádirat szerint a férfit egy rendbeli rablással és két rendbeli közveszéllyel fenyegetés bűntettével vádolták.

A bíróság a közleményében azt írta: a Székesfehérvári Járásbíróság a vádlott felmentését azzal indokolta, hogy a büntetőeljárás során beszerzett igazságügyi elmeorvosi vélemény alapján a férfi a cselekmények elkövetése idején kóros elmeállapotú volt, amely képtelenné tette őt a cselekményei következményeinek felismerésére.

A bíróság megállapította továbbá, hogy jelenleg nem kell tartani attól, hogy a vádlott személy elleni erőszakos, vagy közveszélyt okozó, büntetendő cselekményt fog elkövetni, így kényszergyógykezelésének elrendelése nem indokolt.

Az ítéletet a vádlott és védője tudomásul vette, az ügyészség fellebbezett.

A megállapított tényállás szerint a vádlottnak készpénzre volt szüksége, ezért bombának látszó tárgyat készített, amit táskájában rejtett el, majd a nemzeti dohányboltban a pultra helyezte és megfenyegette a pénztárost, hogy felrobbantja az üzletet, amennyiben nem adja át a napi bevételt. A sértett a kasszában lévő 96 ezer forintot átadta a vádlottnak.

A rablást észlelve két tanú a vádlott nyomába eredt, őket is a bomba felrobbantásával fenyegette, ennek ellenére egy társasház lépcsőházában elfogták. A férfi fenyegetése miatt a rendőrség a lépcsőház lakóit kitelepítette.

A vádlott a kihallgatáskor valótlanul azt állította, hogy egy intézmény szellőzőnyílásában további bombát rejtett el, ám ezt a kihallgatása során visszavonta. Az általa megjelölt épületet két bombakutató átvizsgálta, ott robbanószert nem találtak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során