Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2022. November 20. 08:04, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Ezüstérmet nyert Londonban egy nemzetközi versenyen az Etyeki Sörmanufaktúra

Ezüstérmet nyert Londonban egy nemzetközi versenyen az Etyeki Sörmanufaktúra

Az Etyeki Sörmanufaktúra Princessin Edeck - Királyleányka Sparkling Ale söre ezüstérmet, a Just for fun - Rozsos dupla IPA (India Pale Ale) sör pedig bronzérmet nyert több mint 40 ország, csaknem 700 terméke között a londoni 26. International Beer Challenge versenyen - közölte a vállalat az MTI-vel.

A közlemény szerint a magyar vállalkozás Németország, Belgium, Nagy-Britannia vagy az utóbbi évtizedben az úgynevezett kraftsör piacot (kisüzemi, kézműves sör) letaroló Amerikai Egyesült Államok termékeivel versenyzett.

Az Edeck sorozatot még 2019-ben indították el az Etyeki Kúriával, a most ezüstérmet nyert sört pedig a Nádas Borműhellyel közösen készítették - ismertette a cég.

A bronzérmet nyert, szűretlen rozsos dupla IPA-ról azt írták, hogy a különleges maláták mellett a négyféle komló teszi a terméket tökéletessé.

Az International Beer Challenge 2022 díjait egy gálaműsoron adták át a hétvégén Londonban - áll a közleményben.

Radányi Orsolya, főzdevezető, az Etyeki Sörmanufaktúra tulajdonosa az MTI-nek elmondta, hogy a családi vállalkozás 2015-ben alakult és négyen dolgoznak az etyeki telephelyen, ahol 12 féle terméket gyártanak.

Hozzátette, hogy a cég azért is indul nemzetközi versenyeken, hogy megismerjék őket és ezzel beindulhasson az exporttevékenységük, ugyanis szeretnének külföldön terjeszkedni a jövőben. A vállalat saját tőkefinanszírozással folyamatosan fejlődik, 2022 elején például vásároltak egy alumíniumdoboz-töltő gépet a termelés növelése érdekében.

A tulajdonos tájékoztatása szerint 2020-ban az éves nettó árbevételük mintegy 28 millió forint, 2021-ben csaknem 35 millió forint volt, 2022-ben pedig hozzávetőlegesen 38 millió forint lesz.

Címkék: díj, sör

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során