Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport
Forrás: MNASZ Autós Gyorsasági Szakága Fotó: Ott András

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

A Balaton Park Circuit magyar vonatkozású legnagyobb sikere, Bucsi Attila szereplése a versenyhétvégén a TCR Eastern Europe mezőnyében.

A hétvégi első versenyen utólag elvett győzelme miatt, mindenképp győzni szeretett volna Bucsi Attila Balatonfőkajáron, a TCR Eastern Europe mezőnyében, ahol tavaly szeptemberben nagy belépővel, rögtön futamgyőzelemmel zárt a M1RA 16 éves pilótája. Szombatonugyan gyorsabb volt a versenykategóriát tavaly nyerő Mato Homolánál, de hibás rajt miatt 10 másodperc időbüntetést kapott, így a hetedik helyen zárt.

Ez nem szegte kedvét a magyar pilótának, vasárnap is a győzelemért ült versenyautóba. A negyedik helyet szerezte meg a rajtrácson. Az előle induló versenyző a piros lámpák kialvása előtt bemozdult, s a kavarodásban Bucsi remek rajtjával az első szektor végén meg tudta szerezni az élpozíciót, amiből nagy előnyt épített ki magának. Gyakorlatilag a futam végéig a tükörből látta csak a teljes mezőnyt, szenzációs győzelmetaratva.

A Swift Cup Europe mezőnyében Csermely Móric az első két versenyt megnyerve a nyolcadik helyről indult a kategória utolsó futamán.A versenyt sokáig Bernula István vezette nagyot csatázva Hartmann Balázzsal és Oskar Marszalkowskival. A Csermely-Bernula-Marszalkowski között folyó egyik csata eredményeképp Bernula és a lengyel pilóta is letért a pályáról, s így Csermely Móric ismét az élre állt, s hozni tudta harmadik győzelmét a Balaton Park Circuiton, míg Bernulának be kellett érnie a harmadik helyezéssel.

Az FIA CEZ GT mezőny vasárnapi versenyében a magyarok közül a legjobb, azaz tizedik helyen Tim Gábor végzett az összetett versenybenLotus Exige V6 Cup-jával. A GT4 kategóriában Zsigó Antal nyert BMW M4 GT4 versenyautójával, míg összetettben a 13. helyen sikerült búcsúznia az első verseny helyszínétől.

A gyorsasági autóversenyzők legközelebb a Red Bull Ringen állnak rajthoz május harmadik hétvégéjén.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 07:49, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - Az FTC a duplázásért, a Paks a történelmi sikerért hajt

A Ferencváros a duplázásért, míg a Paks története legnagyobb sikeréért küzd a labdarúgó MOL Magyar Kupa szerdai döntőjében.

2024. Május 14. 15:04, kedd | Sport

EURO-2024 - Rossi kihirdette 26 fős keretét

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette 26 fős keretét a németországi labdarúgó Európa-bajnokságra, illetve öt tartalékot jelölt meg.

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Sport

Tour de Hongrie - Poelsé a záróetap, Nys az első belga sárga trikós, Dina a legjobb magyar

Thibau Nys nyerte a 45. Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyt, amelynek vasárnapi zárószakaszán Wout Poels diadalmaskodott.

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Sport

Férfi kézilabda vb-selejtező - A magyar válogatott kettős győzelemmel jutott ki a tornára

Az olimpiai kvótás magyar férfi kézilabda-válogatott kettős győzelemmel jutott ki a jövő évi világbajnokságra, mivel 36-23-ra nyert Litvánia ellen a selejtező vasárnapi visszavágóján, Veszprémben.