Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Október 02. 09:53, kedd | Sport
Forrás: ujasz.hu

A kilencszeres világbajnokunk két éve nem kapott fizetést

A kilencszeres világbajnokunk két éve nem kapott fizetést

A kilencszeres világbajnok Paksy Tímea megerősítette, hogy Ausztriában folytatja a pályafutását.

A kajakos azt mondja, az MTK-nál két éve nem kapott fizetést, a magyar szövetség pedig megszegte a neki tett ígéretét.
Tegnapi sajtótájékoztatóján a tízszeres Eb-győztes, 29 éves versenyző úgy fogalmazott: már több mint egy éve Ausztriában készül, az ottani szövetségi kapitány, Almási Nándor irányítja a munkáját, és most eldöntötte, hogy véglegesen odaköltözik.
– A linzi klub már befogadott, pénteken pedig a magyar szövetségnek is beadtam a távozási szándékomról szóló papírokat. Innentől kezdve a magyar és az osztrák szövetségnek harminc napja van arra, hogy megegyezzenek. Nagyon remélem, hogy a történtek után a magyar szövetség nem gördít akadályt a távozásom elé – mondta Paksy Tímea, aki nagyon fájlalja, hogy egyetlen olimpiára sem tudott kijutni.
A legutóbbi olimpia előtt teljesítette a válogatási feltételeket, mégsem került be a csapatba, és az ígéretekkel ellentétben még tartaléknak sem vitték ki Londonba. Vasárnap lejárt a szerződése az MTK-nál, ahol pontosan két éve nem kapott fizetést, ebben az időszakban részben a tartalékjaiból élt.
– Szeretem Magyarországot, de nem annyira, hogy éhen haljak – jelentette ki, hozzátéve, hogy ha kell, jogi útra tereli majd az adósság rendezésének ügyét. Linzben elsősorban gyerekek edzésével szeretne foglalkozni. – Edzek majd, amennyit tudok, de a következő évet egy kicsit lazábbra veszem. Aztán, ha úgy adódik, vízre szállok az osztrák válogatottban. Engem már csak az olimpia motivál, de négy év nagyon hosszú idő – mondta Paksy.
Paksy Tímea előtt a háromszoros olimpiai bajnok Douchev-Janics Natasa, valamint Benedek Dalma jelezte, Szerbiában folytatja pályafutását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,